06.05.2017. godine zvanično je otvoren IX Festival rada srednjih stručnih i tehničkih škola BiH. Kao što je poznato, ovogodišnji domaćin jeste JU Srednjoškolski centar Hadžići koji je ugostio oko 1000 učenika, oko 300 mentora koji će se predstaviti s 23 stručna zvanja i 27 zanimanja. Otvrenje je započelo u 11h gdje su se obratili direktor škole Selver Ejubović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade  KS Elvir Kazazović i glavni krivac, idejni vođa i vizionar ove manifestacije, Hasan Brkić. Festival rada je promocija rada, stvaralaštva, druženja i mladosti, a mladost sanja o ljepšem i boljem svijetu, o svijetu u kojem su "riječi djela".

Ovu manifestaciju uveličali su pjesmom, kako poznati pjevač Neno Murić, tako i mlade nade naše škole.
U Multimedijalnoj sali Hadžići uslijedio je okrugli sto na temu "Praktična nastava u srednjim tehničkim i stručnim školama - na putu ka jakom partnerstvu sa preduzećima".Na njemu su prisustvovali , kako nastavnici i profesori, tako i direktori mnogobrojnih osnovnih i srednjih škola. Prisutnima su se obratili direktor Srednjoškolskog centra Hadžići kao domaćin IX Festivala rada srednjih stručnih i tehničkih škola BiH, Hasan Brkić,idejni vođa ove manifestacije, te koordinator  praktične nastave JU SŠC Hadžići Misim Gegić. Kao što i sama tema govori , vijećalo se o poboljšanju i napretku navedenih zanimanja.Za vrijeme toga u KSIRC-u Hadžići kao i u Veterinarskoj stanici Hadžići, hotelu GastroID, Tehničkom remontnom zavodu Hadžići, Poligonu Hadžići i Srednjoškolskom centru Hadžići održano takmičenje u oblastima:
pekar, slastičar, kuhar i konobar, automehaničar i metalostrugar, voćar/vinogradar, ugostitelj, vozač motornih vozila, veterinarski tehničar, plinski vodoinstalater, bravar ostala zanimanja...
U multimedijalnoj sali u Hadžićima se također održao I Festival filma i fotografije gdje su prikazani učenički radovi i naravno osvojene brojne nagrade.U oblasti igranog filma prvo mjesto zauzeo učenik Srednjoškolskog centra Hadžići U oblasti dokumentarnog filma prvoplasirani su bili učenici MS ekonomsko-hemijska škola Lukavac. U oblasti spota prvoplasirani su bili učenici ISŠ Husein Džanić Velika Kladuša.U oblasti crtanog filma sva tri mjesta su zauzeli učenici Elektotehničke škole u Sarajevu.
IX Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH završen je ispraćajem gostiju iz raznih gradova BiH gdje su mnogi bili zadovoljni postiguntim uspjesima, ali su zato svi bili sretni zbog novostečenih prijateljstava.


Press služba IX Festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH

Interaktivna mapa učesnika IX Festivala rada Hadžići 2017

Go to top