Dana 07.01. i 08.01.2019. godine predsjednik Udruženja nastavnika i saradnika srednjih tehničkih i stručnih škola FBiH Hasan Brkić posjetio je srednje škole Unsko-sanskog kantona.

Cilj posjete je bio da se sagledaju mogućnosti i uslovi održavanja XI festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH.

U okviru posjete predsjednik Udruženja je obišao Mješovitu srednju školu "Hasan Musić" u Bužimu koja će biti domaćin XI festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH.

Utvrđena su zanimanja i stručna zvanja iz kojih će se održati takmičenje. Domaćin elektrotehničke struke će biti JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać a građevinskoj struci domaćin će biti JU II srednja škola u Cazinu. Ove škole će biti domaćini pomenutih struka u Bužimu.

Takmičenja iz pojedinih zanimanja će biti organizovana u privrednim subjektima u Bužimu.

U okviru posjete Unsko-sanskom kantonu, predsjednika Udruženja i direktora Mješovite srednje škole "Hasan Musić" u Bužimu primili su v.d. načelnika općine Bužim, gospodin Nedžad Kudelić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, gospodin Damir Omerdić.

v.d. načelnik općine Bužim i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona su dali usmenu podršku održavanju Festivala rada a za škole domaćine će obezbjediti i materijalnu podršku.

posjeta_buzimu

Interaktivna mapa učesnika IX Festivala rada Hadžići 2017

Go to top