Sastanak je održan u Sarajevu 27.2.2019. godine.

Na sastanku Upravnog odbora donesene su slijedeće odluke:

XI festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH održati će se 26. i 27. aprila 2019. godine u JU Mješovitoj srednjoj školi "Hasan Musić" u Bužimu.

Domaćin takmičenja za građevinsku struku biće II srednja škola Cazin, a za elektrotehničku i i drvoprerađivačku struku će biti Mješovita srednja elektrotehnička i drvoprerađivačka škola Bihać. Takmičenja u ovim strukama takođe će se obaviti u Bužimu.

Razmatran je Izvještaj o finansijskom poslovanju Udruženja za 2018. godinu koji je jednoglasno usvojen.

Razmatarn je izvještaj o uplati članarine članica Udruženja. Neke škole plaćaju članarinu ali neredovno. Mali broj škola ne plaća članarinu, dok većina članica plaćaju članarinu Udruženju. Donesena je odluka da se obavijeste škole koje nikako ne plaćaju članarinu i ako nastave ne plaćati članarinu Upravni odbor će biti prinuđen preduzeti mjere jer je plaćanje članarine obavezno za sve članice Udruženja.

Udruženje je apliciralo na raspisani konkurs za dodjelu sredstava Udruženjima od strane Ministarstva civilnih poslova BiH. Za projekat Festivala rada Udruženje je dobilo 2000,00KM.

Sastanku Upravnog odbora prisustvovao je i gospodin Grošić Ibrahim, direktor JU Mješovita srednja škola "Hasan Musić" Bužim.

Udruženje je utvrdilo stručna zvanja i zanimanja iz kojih će se održati takmičenje na XI festivalu rada.

Interaktivna mapa učesnika IX Festivala rada Hadžići 2017

Go to top