Poštovani direktore,

Čast mi je i zadovoljstvo što Vas , Vaše učenike i nastavnike mogu pozvati da učestvujete na XI festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola Bosne i Hercegovine koji će se održati u BUŽIMU 27.04.2019. godine.

Ovo je jedanaesti  put nakon Brčkog, Gračanice, Tešnja, Doboja, Goražda, Livna, Gradačca, Živinica, Hadžića i Zenice da se takmiče i druže učenici i nastavnici iz cijele BiH.

S obzirom da festivale podržavaju i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta FBiH i Ministarstvo prosvjete i kulture RS znak je da smo na pravom putu, da radimo prave stvari za dobrobit cijele društvene zajednice.

Učestvovanjem na Festivalu rada imamo priliku da vidimo koliko su napredovali drugi, gdje smo mi i šta je nama činiti na poboljšanju vlastitih uslova rada koristeći iskustva drugih škola.

Ovom prilikom obavještavam Vas da ćemo sve informacije isključivo slati elektronskom poštom  školi ili osobi koju zadužite za pripremu učenika za učešće na festivalu rada. Sve povratne informacije od škole prema organizatoru slati isključivo tehničkom sekretaru XI festivala rada na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Sve informacije o Festivalu rada možete naći i na našoj stranici www.festival-rada.ba .

Sve informacije vezane za organizaciju XI festivala rada možete dobiti od predsjednika Udruženja na telefon 061 720 924 ili tehničkog sekretara na telefon 062 914 045.

Sva takmičenja održati će se u JU Mješovitoj školi „HASAN MUSIĆ“ u Bužimu.

Domaćin za građevinsku struku će biti JU II Srednja škola Cazin.

Domaćin za elektrotehničku i drvoprerađivačku struku će biti JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka škola Bihać.

Domaćin za ugostiteljsku i ekonomsku struku će biti JU II Srednja škola Velika Kladuša.

Napomena: Takmičenja iz svih stručnih zvanja i zanimanja održati će se u školama  u Bužimu i privrednim subjektima takođe u Bužimu. Organizator festivala rada obezbijediće smještaj samo za učenike takmičare u stručnim zvanjima i zanimanjima  i samo za dva učenika zadužena za izložbu radova.

U nadi da ćemo se u Bužimu okupiti u većem broju nego u Zenici, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam svako dobro.

Na linkovima u nastavku možete preuzeti:

  1. Dopis
  2. Propozicije XI festivala rada
  3. Propozicije za film i fotografiju
  4. Prijavu za učešće na XI festivalu rada
  5. Prijavu za film
  6. Program i satnica Festivala rada
  7. Spisak stručnih zvanja i zanimanja u kojima će se održati takmičenje.

Interaktivna mapa učesnika IX Festivala rada Hadžići 2017

Go to top